GSM: Fax0888 969 242

Адрес: гр. Ямбол, ул. Oпълченска 3

Статии
Мониторен запис на Детски Сърдечни Тонове (ДСТ) , No Stress Test ( NST)
Автор: Д-р Ангелов

Извършва се  с апарат,  наречен детски сърдечен монитор. Има две функции. Първата проследява работата на сърцето на плода посредством ултразвуков трансдюсер, който се поставя на корема на цената след намазване с гел.

прочети повече
Ехография ( ултразвукова диагностика)
Автор: Д-р Ангелов

Ехографията е неинвазивно широкоизползвано изследване в медицината. Използва се специален апарат наречен ултразвук, ехограф или видеозон. Дава възможност за диагностика на много заболявания и физиологични състояния. Една от най-честите му употреби е проследяване развитието на плода по време на бременност.

прочети повече
Гинекологичен преглед (първичен)
Автор: Д-р Ангелов

Прегледът започва с анамнеза. Установява се основната цел( диагноза на бременност,  течение от гениталиите, профилактика, климакс, и т.н.). След това лекаря се запознава с миналите основни заболявания, брой бременности, раждания, операции, аборти и т.н. След приключване на разговора   се пристъпва към същинския преглед. Той може да започне с оглед на малкия таз посредством ултразвуков апарат( видеозон, ехограф, ултразвук)   в зависимост от основното оплакване. Прегледа се извършва на гинекологичен стол.

прочети повече